TL buis vervangen door LedIn een magazijn komt over het algemeen weinig daglicht en er worden lange dagen gemaakt. Door over te stappen op Led kunt u veel energie en onderhoudskosten besparen. Maar welke Led lamp kun je het beste in een magazijn gebruiken? In magazijnen is het aan te raden om gebruik te maken van Led TL verlichting.

De Led TL armaturen zijn makkelijk te monteren en hebben een hoge lichtopbrengst. Ook is het voordelig Led TL te gebruiken in een hoog magazijn; de Led TL heeft namelijk een hoog aantal branduren. Hierdoor hoeft de Led TL minder vaak vervangen te worden dan gewone TL verlichting wat weer onderhoudskosten bespaart.

Welke lichtkleur heb ik nodig?

Omdat er in een magazijn gewerkt wordt is het niet handig om een warm witte lichtkleur te hebben. Dit zal na een tijdje vermoeiend worden voor de ogen. U heeft dus de keuze tussen neutraal-wit en koud-wit. Omdat er normaliter niet veel daglicht binnen komt, is het aan te raden om de lichtkleur die het meeste op daglicht lijkt, te gebruiken. De meest gepaste kleur hiervoor is koud-wit(6000K). Deze kleur is niet sfeervol maar wel goed werklicht en dus ook de meest gebruikte kleur in magazijns.

Mocht u deze kleur toch te kil vinden, dan kunt u overwegen om voor de kleur neutraal-wit(4000K) te gaan. Op het gebied van lichtopbrengst verschillen deze twee kleuren amper van elkaar. Echter doordat koud-wit wat witter is, komt deze over als de kleur met de hoogste lichtopbrengst.

Heeft u al TL buizen? Kijk dan op de buis welke kleurcode daar op staat. Staat er 840 of 940 op uw TL buizen? Kies dan neutraal-wit, dit is namelijk exact dezelfde kleur. Staat er 865 of 965 op uw TL buizen? Kies dan koud-wit. Ook dit is dezelfde kleur als de oude TL buis. Mocht u een andere kleurcode op uw TL buizen hebben staan, neem dan contact met ons op.

Led TL buis 150 cm
Led TL buis 150 cm Pro koud-wit

Welke lichtopbrengst in een magazijn?

Voor een magazijn waar u al gewone TL verlichting heeft hangen, Is het van belang dat u de juiste Led TL buis kiest. Als u voor onze Pro versie Led TL buis kiest, dan heeft de nieuwe Led buis minstens de lichtopbrengst als de oude TL buis. Mocht u een zeer hoog plafond hebben, wat niet ongewoon is voor magazijnen, dan doet u er goed aan om eerst één gangpad te testen. Doordat het aantal lumen niet één op één te vergelijken is met TL buizen, kan niet eenduidig verteld worden of de lichtopbrengst afdoende is. Dit hangt bijvoorbeeld ook sterk af van de kwaliteit van de reflectorkappen.

Maar hoeveel licht heb je nodig als je nog geen verlichting in uw magazijn hebt, of nog een magazijn moet bouwen? Dit is niet eenvoudig te zeggen, het hangt af van de hoogte van het magazijn, het aantal gangpaden, de kleur van het magazijn etc. Hierin kunnen wij u ondersteunen door middel van lichtplannen.

Mocht het plafond hoger zijn dan 3m dan volstaan onze normale Led TL armaturen meestal niet meer, u doet er dan verstandig aan om voor onze Pro versie te kiezen. Deze heeft namelijk een 25% hogere lichtopbrengst.
Heeft u een grotere hal die verlicht moet worden? Neemt dan contact met ons op zodat wij u van advies kunnen voorzien.

Koppelbare armaturen

Elk magazijn bestaat uit meerdere gangpaden. Om de lampen boven een gangpad slechts één gangpad kunnen verlichting, wordt er praktisch altijd gebruik gemaakt van een rij (Led) TL armaturen. Om die reden is het voor de armaturen zeer praktisch dat ze direct koppelbaar zijn indien er nieuwe Led verlichting geplaatst wordt. Onze Led TL armaturen t8 zijn hiervoor uitermate geschikt. Deze zijn namelijk in combinatie met onze koppelsnoeren zeer eenvoudig door te koppelen. Vooral voor niet al te hoge plafond raden wij deze armaturen zeker aan!

Ook zijn dubbele waterdicht armaturen mogelijk voor maximale lichtopbrengst. Denk bijvoorbeeld aan onze waterdichte armaturen, deze hebben aan beide zijden gaten met wartels zodat de bekabeling door de armaturen heen kan lopen. Zo is het installeren een stuk gemakkelijker en ziet het er bovendien strak uit.

Besparing door Led TL

Door Led TL te gebruiken kunt u een hoop kosten besparen. De Led TL is veel zuiniger dan de oude TL buizen. U bespaart met Led TL al gauw 60% en dit is alleen op de energiekosten. U bespaart ook nog op de onderhoudskosten. De Led TL armaturen hoeven minder vaak vervangen te worden, omdat ze een hoger aantal branduren hebben van wel 50.000 uur.

De Led TL verlichting van Ledwereld.nl heeft een hoge kwaliteit en een scherpe prijs. Bekijk hieronder onze populairste producten.

Led verlichting 120 cm

Waterdicht armatuur 120 cm dubbel

23,9945,99 incl. BTW

Led verlichting 150 cm

Waterdicht armatuur 150 cm dubbel

29,9949,99 incl. BTW

Led verlichting 120 cm

Led TL montagebalk 120 cm dubbel

16,9936,99 incl. BTW

Led verlichting 150 cm

Led TL montagebalk 150 cm dubbel

18,9938,99 incl. BTW

Led TL armatuur

Koppelsnoer

1,996,99 incl. BTW

Led verlichting 120 cm

Led TL buis Pro 120 cm neutraal-wit

16,99 incl. BTW

Led verlichting 120 cm

Led TL buis Pro 120 cm koud-wit

16,99 incl. BTW
28,99 incl. BTW

Led verlichting 150 cm

Led TL buis Pro 150 cm neutraal-wit

18,99 incl. BTW
22,99 incl. BTW

Led verlichting 150 cm

Led TL buis Pro 150 cm koud-wit

18,99 incl. BTW
29,99 incl. BTW