Welke Led TL buis moet ik kiezen?

TL buis vervangen door Led TL buizen

Het is zeer de moeite waard om over te stappen op Led TL buizen binnen professionele toepassingen gezien de snelle terugverdientijd en de eenvoudigheid van het vervangen van TL buizen. Lees ook hier waarom u direct TL buizen zou moeten vervangen door Led TL buizen. Wilt u uw TL buizen vervangen door Led TL buizen, maar weet u niet precies welke Led TL buis u moet hebben? Lees dan verder.

Waar moet ik op letten bij TL buizen vervangen door Led TL buizen?

Fitting van de TL buizen

Er zijn twee soorten TL buizen, namelijk t5 en t8. t5 TL buizen verbruiken minder dan t8 TL buizen en worden daarom ook wel gebruikt als vervanging van t8 TL buizen. het verschil tussen de t5 en t8 TL buizen zit in de diameter van de buis. de t5 buizen zijn namelijk ongeveer 1,5 cm breed en t8 buizen(bij verre meest voorkomend) zijn 2,5 cm breed. Heeft u starters in uw armatuur, dan heeft u t8 buizen.

Wij bieden alleen voor t8 TL buizen Led TL vervangers aan omdat dit de grootste besparing biedt.

De t5 buizen hebben een G5 fitting en de t8 buizen hebben een G13 fitting, dit zijn de voetjes aan het einde van de buis. Het getal van de fitting staat voor het aantal mm dat de voetjes van elkaar af staan.

Lengte TL buizen

TL buizen zijn er in verschillende lengtes, de meest voorkomende lengtes zijn 60 cm, 90 cm, 120 cm en 150 cm. Voor al deze lengtes hebben wij Led TL buizen die uw TL buizen kunnen vervangen die precies in uw armatuur passen. Bij TL buizen heeft elke lengte een bepaald wattage wat altijd hetzelfde is, namelijk:

Het aantal Watt kunt u ook vinden op het einde van de TL buizen.

Heeft uw TL buis een ander wattage dan één van de hierboven genoemde wattages, u kunt altijd contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Lichtkleur TL buizen

Voor elke TL buis is er ook een Led TL buis met dezelfde lichtkleur! Led TL verlichting is tegenwoordig in alle kleuren verkrijgbaar. Hieronder ziet u de meest voorkomende kleurcodes, deze staan ook op het einde van de TL buis.

Heeft u een andere kleurcode tl? scroll dan iets naar onder voor een volledig overzicht van alle kleurcodes.

Type vsa

Het voorschakelapparaat(vsa) is een onderdeel in het armatuur voor TL buizen om TL buizen te laten werken. Led TL buizen hebben het vsa niet nodig, alleen is de vervanging naar Led TL buizen wel anders per type vsa.

Conventioneel vsa

Dit is het meest voorkomende voorschakelapparaat. Heeft u starters in uw armatuur en knipperen uw TL buizen voordat ze ingeschakeld worden? Dan maakt u op dit moment gebruik van een conventioneel vsa. Hierbij is de grootste besparing te behalen en is de vervanging het eenvoudigst. U hoeft namelijk alleen de oude TL buis en starter te verwijderen en de nieuwe Led TL buizen te plaatsen en u bent klaar. U kunt alle de Led TL buizen gebruiken die wij verkopen.

Elektronisch vsa

Het elektronische voorschakelapparaat maakt geen gebruik van starters. Dit betekent ook dat er een aanpassing nodig is in het armatuur. Alle Led TL buizen die wij verkopen kunnen hiervoor gebruikt worden.

Lees hier ook precies hoe u TL buizen vervangt door Led TL buizen voor beide type vsa’s.

Kleurcodes TL

Hieronder vindt u alle TL kleurcodes:

Warm-wit = 530, 827, 830, 930

Neutraal-wit = 535, 740, 835, 840, 940

koud-wit = 765, 865, 965

Heeft u een andere kleurcode op uw TL buis staan, neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op en wij kunnen u van advies voorzien.

Advies nodig voor TL buizen vervangen door Led TL buizen?

Voor advies en hulp voor overstappen op Led verlichting kunt u gerust contact opnemen met ons. Onze lichtexperts staan altijd voor u klaar!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

4 reacties op “Welke Led TL buis moet ik kiezen?

 1. Rob Leonard zegt:

  Ik heb in de keuken 2 TL armaturen met conventionele starters en vrij oude buizen. Een buis is T5 met een lengte van ruim 50 cm en 13 watt, de andere is T8 met een lengte van ca. 90 cm en 30 watt. Ik begrijp dat ik de T8 zonder meer kan uitwisselen voor een led-buis met led starter. Is dat ook mogelijk voor de T5 buis ? Het lijkt wel of lengte 50 cm niet meer bestaat. Is dat inderdaad zo en wat kan ik dan doen om ook bij het T5 armatuur op een led buis over te stappen ?

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Rob,
   De TL buis van 90 cm en 30W kan inderdaad zonder meer vervangen worden door een Led TL buis van 90 cm.
   De T5 buis is inderdaad niet zo maar te vervangen. Hiervoor bestaat er waarschijnlijk geen makkelijk te verkrijgen Led buis.
   De TL buis van 50 cm wordt namelijk zo vaak meer gebruikt en bovendien is het vervangen complexer bij een T5 buis.
   U zou ervoor kunnen kiezen om het hele armatuur te vervangen door een Led TL armatuur 60 cm.
   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 2. Andries zegt:

  Beste
  Ik ben op zoek achter een Led TL buis die ik langs 1 kant kan aansluiten (voor een soort staande lamp).
  Ik las op jullie site over de “enkelzijdig gevoede Led buis”. Maar kan er niet aan uit welk type op jullie site nu zo een is ? :-). Wordt de starter warm of kan deze ingebouwd worden? Kunnen jullie mij ook vertellen wat voor soort armatuur ik nodig heb om deze lamp op netstroom aan te sluiten?

  Alvast bedankt!

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Andries,

   Al onze Led TL buizen zijn enkelzijdig gevoed. De starter is niet per se nodig, die is er alleen om draden te verbinden.
   Je kunt bijvoorbeeld onze montagebalken of waterdichte armaturen gebruiken, die zijn geschikt voor Led TL buizen.

   William

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *