Welke kleur moet ik kiezen?

Kleurtemperatuur

Welke kleur moet ik kiezen?

Bij Led verlichting zijn er veel verschillende lichtkleuren. Inmiddels heeft Led het kille, blauwe licht achter zich gelaten en is er ruimte gekomen voor elke lichtkleur die u maar wenst. Dus ook mooie warmere kleuren zijn mogelijk. In deze blogpost zullen wij u laten zien welke kleur u het best kunt kiezen in uw ruimte. Omdat het vanaf een beeldscherm vaak lastig te zien is welke kleur u beste kunt kiezen, hebben wij vele afbeeldingen van onze verlichting die bij onze klanten in gebruik genomen zijn zodat u een perfecte keuze kunt maken met welke kleur u moet kiezen.

Naast de afbeeldingen zullen wij u ook adviseren welke lichtkleur u het beste kunt gebruiken in uw ruimte.

Lichtkleur Led

De lichtkleur wordt aangeduid door middel van Kelvin, vaak afgekort met K. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe hoe kouder(blauwer) de lamp is. De meest voorkomende kleuren zijn:

 • 2200K: flame-wit
 • 2700K: extra warm-wit
 • 3000K: warm-wit
 • 4000K: neutraal-wit
 • 6500K: koud-wit (daglicht-wit)

lichtkleur Led

Met dit plaatje heeft u al een idee hoe elke lichtkleur er uit ziet, samen met de foto’s hieronder kunt u tot een goede keuze komen. Wij zullen nu alle kleuren behandelen met advies en afbeeldingen.

flame-wit (2200K)

Flame-wit is de meest warme kleur in ons assortiment en lijkt, zoals de naam als zegt, op de kleur van een kaars. Deze kleur neigt naar oranje en is warmer dan normale halogeenverlichting en gloeilampen. Dit is dus een zeer sfeervolle kleur en kan uitstekend binnenshuis gebruikt worden. Deze kleur gebruiken wij voor onze flame-wit Led spots.

Extra warm-wit (2700K)

Deze kleur is gelijk aan de kleur van halogeenspots. Wilt u graag uw halogeenspots vervangen door Led spots en het liefst de huidige lichtkleur behouden? Kies dan voor extra-warme Led spots! Dit is de meest gebruikelijke kleur voor binnenshuis. Ook deze kleur is sfeervol, maar wel iets minder warm dan flame-wit.

Warm-wit (3000K)

Deze kleur is een veelvoorkomende kleur in bijvoorbeeld keukens, bergingen, bijkeukens maar ook openbare ruimtes waar het niet te kil moet zijn. warm-wit is een veelgebruikte kleur bij Led TL buizen en Led TL armaturen die als sfeervolle verlichting gebruikt worden.

Heeft u TL buizen? Dan kunt u op de TL buis kijken welke kleur TL buis u heeft. Onze warm-witte Led TL buizen staat gelijk aan 830. Als u dan warm-witte Led TL buizen aanschaft, dan weet u zeker dat u dezelfde lichtkleur blijft behouden!

Led paneel 60x60

Zo kan de warm-witte kleur onder andere gebruikt worden voor kantoren. Echter raden wij voor kantoren aan om niet warm-wit te gebruiken maar neutraal-wit (4000K). Onder het kopje “neutraal-wit” vindt u waarom wij dat afraden.

Zoals u ziet is warm-wit voor vele toepassingen geschikt. Ook voor het belichten van een pand en zelfs outdoor activiteiten. Voor het belichten van onderstand pand zijn onze warm-witte Led bouwlampen 20W gebruikt en voor het outdoorcafé zijn onze warm-witte Led bouwlampen 200W gebruikt!

Led schijnwerper warm-wit
Le schijnwerper 200 Watt

Neutraal-wit (4000K)

Bent u op zoek naar helder licht wat niet sfeervol is? Kies dan voor neutraal-wit. Deze kleur is de meest toegepaste kleur in kantoren. Voor kantoren raden wij aan om neutraal-wit te gebruiken in plaats van warm-wit. Tegenwoordig wordt er nog vaak gebruik gemaakt van warm-witte TL buizen in systeemplafonds. Echter doet u er verstandig aan om deze te vervangen door neutraal-witte Led panelen. Warm-wit kan namelijk op termijn voor vermoeidheid zorgen omdat de kleur veel afwijkt van daglicht. Neutraal-wit is al een stuk helderder en daardoor zeer geschikt. Wel kan het wennen zijn als u de sfeervolle kleur gewend zijn, maar naar verloop van tijd zult u er zeker met tevredenheid op de keuze terugkijken.

Ook wordt neutraal-wit vaak gebruikt in werkplaatsen, garages en schuren. Omdat de kleur helder is, kunt u goed details zien. Samen met koud-wit is neutraal-wit de kleur die het meest in deze ruimtes gebruikt wordt. Weet u niet zeker of u koud-wit of neutraal-wit wilt gaan gebruiken? Bekijk de foto’s en kijk wat u zelf het meest aanspreekt! De ene wil liever puur werklicht zonder een gelige tint. Dan is koud-wit zeer geschikt. De andere wil het toch iets minder kil en dan kunt u het best kiezen voor neutraal-wit.

Heeft u de lichtkleur 840 of 940 op uw TL buizen staan? Dan kunt u het beste kiezen voor onze neutraal-witte Led TL buizen. Deze hebben namelijk precies dezelfde lichtkleur.

schuurverlichting Led

Led downlight vergaderruimte

Led TL armatuur keuken

Koud-wit (6500K)

Bent u op zoek naar de kleur die het meest op daglicht lijkt? Dat moet u koud-wit kiezen. Deze kleur is namelijk puur wit zonder dat er een gelige tint in zit. Dit is zeer geschikt als “werklicht” zoals in de schuur of loods.

Als u op dit moment TL buizen heeft in de kleur 865 of 965, dan doet u er goed aan om over te stappen op onze daglichte Led TL buizen.

Hieronder vindt u wederom een aantal foto’s van onze klanten van Led TL buizen en Led TL armaturen t8 in de kleur koud-wit.

Led TL garage

Led TL armatuur 120 cm

Op de twee afbeeldingen hierboven zijn onze extra heldere Led TL armaturen toegepast. Deze armaturen zijn gemakkelijk te installeren en zijn ook door te koppelen! Daarnaast geven ze ook een flinke portie daglicht waardoor het werken zeer prettig is onder deze lampen.

Led TL armatuur koud-wit

Led verlichting loods

Wij hopen dat u op basis van de bovenstaande afbeeldingen een goede keuze kunt maken wat betreft de lichtkleur. Heeft u een specifieke toepassing en weet u niet zeker welke lichtkleur u het beste kunt gebruiken? U kunt altijd bellen op: 085-0600936 of mailen naar: info@ledwereld.nl en wij helpen u graag!

Ook kunt u eenvoudig een reactie achterlaten onder deze blog en wij zullen uw vraag snel beantwoorden.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

12 reacties op “Welke kleur moet ik kiezen?

 1. William - Led Wereld zegt:

  Beste Emiel, bedankt voor uw bericht.
  Voor schuren wordt meestal 4000K ofwel neutraal-wit of 6500K(koud-wit) gebruikt. De koud-witte kleur lijkt het meest op een heldere daglichte kleur heeft iets hogere lichtopbrengst.
  Vriendelijke groet,
  William – Led Wereld

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste H Jonkers,
   Onze led TL armaturen kunnen gekoppeld worden zodat u er maar 1 hoeft te voeden. Dit kunt u doen met behulp van de koppelsnoeren. Zo hoeft zelf niet zelf te knippen en aansluiten van snoeren, maar is het slechts een kwestie van aansluiten en klaar. Let wel: koppel maximaal 5 Led TL armaturen in serie.

    • William - Led Wereld zegt:

     Beste Henderika,
     Mocht er 1 Led TL armatuur defect raken, dan wordt de stroom alsnog wel goed doorgegeven.
     Dus dan werken de volgende armaturen inderdaad nog steeds.
     Het vervangen zelf is vrij eenvoudig, een kwestie van de plug uit het armatuur halen, en het oude armatuur uit de beugeltjes halen.
     Vervolgens kan het nieuwe Led TL armatuur in de beugeltjes geklikt worden en de plug weer aangesloten worden en dat was het.
     Wij doen ook niet moeilijk over garantie. Mocht er een lamp defect raken, dan is een foto voldoende en sturen we een nieuwe lamp zonder dat u de kapotte lamp terug hoeft te sturen.
     Vriendelijke groeten,
     William – Led Wereld

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste,
   Voor onder keukenkastje worden veel van onze Led TL armaturen t8 gebruikt. Deze zijn namelijk compleet met armatuur en buis zodat u slechts één lamp hoeft aan te sluiten. Bovendien worden de bevestigingsbeugeltjes en schroefjes meegeleverd zodat het installeren gemakkelijk is.
   Deze Led TL armaturen t8 zijn er onder andere in de lengtes 60 en 90 cm zodat deze geschikt zijn voor bij u onder de keukenkastjes.
   Qua kleur kunt u kiezen tussen tussen warm-wit en neutraal-wit. Het meest gebruikt hiervoor is warm-wit omdat deze wat sfeervoller zijn, maar mocht u een wat wittere uitstraling in uw keuken willen hebben, dan is neutraal-wit ook geschikt.
   Vriendelijke groet,
   William – Led Wereld

 2. Henderika zegt:

  Wanneer ik een kapschuur heb van 6,5 x 10 mtr. X 5mtr. hoogte vd nok.
  Hoeveel armaturen, afmetingen ervan, dub of enkel. zou ik nodig zijn?
  Hangende of vaste armaturen?
  Groetjes Henderika

  • William - Led Wereld zegt:

   Best Henderika,
   Voor een kapschuur van deze grootte zou ik de waterdichte armaturen 150 cm dubbel aan willen raden.
   Ook omdat een kapschuur meestal open is, kan het vochtig worden, waardoor een waterdicht armatuur het beste is.

   Verder hangt de hoeveelheid Led TL armaturen af van wat de toepassing is. Gebruikt u de schuur om te klussen bijvoorbeeld, dan moet er meer licht komen dan als het een opslagruimte is.
   En ook belangrijk: waar kunnen de armaturen opgehangen worden. Heeft u balken waar deze gemonteerd aan kunnen worden, en zo ja, waar zitten die?
   Ik zal u verder een mail sturen voor advies op maat.
   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 3. FvDijk zegt:

  Ik gebruik in mijn atelier (schilderen). Tot buizen 33w kleur 95.
  Wij willen ze graag gevangen door LED buizen .
  Welke kleur adviseert u ons.
  BVD

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Frans,
   TL buizen van 33 Watt ken ik niet en kan ik ook zo niet vinden. Wat is de lengte en diameter van deze buizen?
   De kleurcode 95 is voor mij niet een bekende code.
   Zou u misschien een foto naar ons e-mailadres kunnen sturen, dan gaan we daar naar kijken.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *