Wat zijn Led Batten?

Led batten - wat zijn dat?

U heeft van de term “Led Batten” gehoord, maar weet niet precies wat Led Batten zijn? U zit helemaal goed hier, wij leggen het uit!

Led Batten zijn een vervanger voor de conventionele TL armaturen en buizen. De letterlijke vertaling van “batten” zijn “knuppels” of beter nog: “latten”. Een ledlat dus eigenlijk. De beste vertaling voor een Led Bat komt echter het dichtst in de buurt van Led Armatuur. En deze Led Batten zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen met verschillen in lengtes, breedtes of bijvoorbeeld kleurtemperaturen.

led bat

Diverse toepassingen van Led Batten

De verlichtingstoepassingen van Led Batten zijn heel breed. Een led bat van 30 cm of 60 cm wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als verlichting voor onder een keukenkastje, maar led batten van 120 cm of 150 cm worden vaak gebruikt in schuren, loodsen, een stal of garage.

Led armatuur met tl buis in de werkplaats
Led batten kunnen eenvoudig doorgekoppeld worden wat aanzienlijk tijd bespaard.
Werplaats met led armaturen
De besparing met led batten is meer dan 50% in vergelijking tot conventionele TL buizen.
Led Batten in kantoor
Led Batten zijn leverbaar in afmetingen van 30 – 150 cm en meerdere kleurtemperaturen.

Voordelen van Led Batten

Wanneer u voor een Led Bat kiest als vervanging van uw conventionele led TL verlichting zal dit niet alleen een enorme besparing oplevering op uw energierekening (tot wel 50%!), u kunt de Led Batten ook veel eenvoudiger aansluiten en doorkoppelen dan de standaard TL armaturen. Daarnaast zijn Led Batten van kunststof waarbij TL-buizen van glas zijn, wat natuurlijk breekbaarder is. Led Batten hebben geen starters meer nodig, kunnen goed tegen kou, en heeft een langere levensduur. In een eerder blog hebben we meer voordelen uitgelegd van ledverlichting in vergelijking met conventionele TL verlichting.

verzameling led batten

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

8 reacties op “Wat zijn Led Batten?

 1. josbalkers zegt:

  Beste,
  Zijn de LED buizen gebruikt in een TL LED Armatuur t8 120 cm koud wit, hetzelfde als de 120 cm LED TL buizen (koud wit) op deze website? Oftewel: kunnen nieuwe buizen 120 cm bestelt worden zodra de oude kapot zijn en kunnen deze dan in de armatuur gewisseld worden?
  MVG
  Jos Balkers

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Jos,
   De Led TL armaturen t8 zijn complete armaturen. Dat betekent dat u er geen aparte buis meer bij hoeft aan te schaffen.
   Als er een Led TL armatuur t8 defect raakt na verloop van tijd, dan kan deze eenvoudig vervangen worden door een nieuw Led TL armatuur t8.
   Het is namelijk een kwestie van het snoertje uit de lamp halen(net zo gemakkelijk als een stekker uit het stopcontact halen) en dan kan het armatuur uit de beugeltjes gehaald worden. Vervolgens kan het nieuwe Led TL armatuur weer in de beugeltjes geklikt worden en het snoertje kan terug en klaar is Kees!
   In de eerste 3 jaar heeft u ook garantie, dus mocht er in die tijd een lamp defect raken, dan krijgt u van ons direct een nieuw exemplaar.

   De lichtopbrengst van een Led TL buis 120 cm koud-wit is wel exact gelijk aan de lichtopbrengst van een Led TL armatuur t8 120 cm koud-wit.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 2. DBP zegt:

  De tl led kun je dus achter elkaar koppelen en heeft dus van twee kanten een opening.Dus als ik het begrijp passen de kabeltjes tussen de led lampen?

  • voorraadbeheerder zegt:

   Klopt helemaal Danny – van twee kanten een opening, zodat ze met elkaar te koppelen zijn d.m.v. koppelstukjes (gratis meegeleverd bij de T8-armaturen) of koppelsnoeren.

   Vr gr

   Matthijs

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Gerrit,
   De Led TL armaturen(ook wel Led batten genoemd) zijn symmetrisch en het maakt dus niet uit aan welke kant de armatuur aan het lichtnet gesloten wordt.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 3. Marc Galle zegt:

  Beste, ik heb 10 pro T8 led battens 150cm bij jullie gekocht, maar bij installatie in ons kunsthuis blijkt meer dan de helft ervan ook in uitgeschakelde toestand nog lichtjes op te lichten (eentje flikkert zelfs; het is steeds de eerste lamp van een serie van twee in lijn geschakelde lampen die brandt en/of bromt) en een drietal maken dus ook nog een irritant bromgeluid (kunnen wij helemaal niet hebben, want vaak klassieke concerten in de ruimte). Ik heb de battens aan een eenvoudige luchterklem aangesloten via de bijgeleverde kabeltjes en de bedieningsschakelaars zijn eenpolig (fasedraad onderbroken, nulleider altijd onder stroom). Scheelt er wat aan de lampen of ligt het aan mijn manier van aansluiten ? War kan ik hieraan doen (het kunsthuis is een oud herenhuis en de mogelijkheid om tweepolig te schakelen is beperkt).

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Marc,
   Bij Led kan lekstroom nogal eens voorkomen. Dit heeft als resultaat dat de lamp in uitgeschakelde stand wel nog een beetje licht geeft. Vaak komt dit doordat er nog een beetje stroom staat op de nul, en vervolgens de fase van de lamp aangesloten is op de nul. Meestal is het probleem dan ook opgelost door de stekker om te draaien of als u geen stekker heeft, de twee draden(fase en nul) om te draaien. Hierdoor komt de fase van de lamp direct op de fase van het lichtnet en hetzelfde geldt voor de nul.

   Ik hoop dat dit het probleem oplost, zo niet, neem dan graag contact met ons op via info@ledwereld.nl.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *